Verkiezingen

CDA Maassluis enthousiast richting de verkiezingen

Vol overtuiging en met enthousiasme hebben de leden van CDA Maassluis op 20 november 2013 Corine Bronsveld-Snoep gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Ook de andere kandidaten zijn volgens het voorstel van het bestuur gekozen. Het besluit hierover werd met een luid applaus bekrachtigd.

De volledige lijst zit er als volgt uit:
ChristenUnie en CDA in Maassluis gaan lijstverbinding aan

Bij het inleveren van de kandidatenlijsten op maandag 3 februari hebben ChristenUnie en CDA in Maassluis aangegeven een lijstverbinding aan te gaan.

Aanleiding is de goede samenwerking in de Gemeenteraad met respect voor de verschillen in elkaars uitgangspunten. Beide partijen gaan de verkiezingen in met een eigen kandidatenlijst en een eigen programma. Zij hopen met de lijstverbinding een goede kans te maken op de toekenning van een extra zetel.
 

Fractie en Bestuur van ChristenUnie en CDA Maassluis.
CDA kandidaten stellen zich aan u voor

Op de dag van de kandidaatstelling is door de voorzitter van het CDA Maassluis Ed Wilkes de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart ingeleverd.

Daarmee is de kandidatenlijst, die op 20 november 2013 door de leden van het CDA Maassluis is vastgesteld, nu ook officieel geworden.

Met de 20 kandidaten, het campagne team, de huidige fractie, het bestuur en alle leden van het CDA Maassluis gaan we werken aan een mooi resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart.
Stemlokaal pitch lijsttrekker Corine Bronsveld - Snoep CDA Maassluis

Onze lijsttrekker heeft voor WOS tv een Stemlokaal pitch opgenomen. U kunt deze hier onder direct bekijken.

Voor meer informatie zie ook http://www.wos.nl/nieuws/verkiezingen/maassluis/cda-maassluis/
DEBAT Maassluis Overleg Gehandicapten

De politieke partijen van Maassluis zijn door het MOG (Maassluis Overleg Gehandicapten) aan de tand gevoeld over hun verkiezingsprogramma's. Tijdens het ronde tafeldebat konden leden van het MOG vragen stellen over die onderwerpen waar zij zich zorgen over maken. Er waren vragen over Zorg, de Wajong en hoe het allemaal moet gaan als nieuwe taken, maar met minder geld, naar de gemeente komen.

Een paar standpunten van het CDA Maassluis:
Pieter Omtzigt doet pittige uitspraken

12 februari sprak Pieter Omtzigt in grand-café De Waker voor CDA-leden en belangstellenden.
Het was een zeer interessante avond. Omtzigt is in de Tweede Kamer woordvoerder voor pensioenen, fiscale zaken en buitenlandse zaken. Ook is hij namens de Tweede Kamer rapporteur van de Raad van Europa.
Debat Samenwerkende Ouderenbonden Maassluis

Donderdagmiddag 27 februari organiseerde de gezamenlijke ouderenbonden een politiek debat. Diverse onderwerpen kwamen aan bod, van huisvesting tot zorg, van openbaar vervoer tot vrijwilligers.
Lijsttrekker Corine Bronsveld en onze nummer 4 van de kandidatenlijst Fred Voskamp voerden namens het CDA het woord.
Onder ander de volgende speerpunten van het CDA werden naar voren gebracht:
Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Donderdagavond 27 maart is de nieuwe gemeenteraad van de gemeente Maassluis geïnstalleerd. In een feestelijke vergadering legde 22 raadsleden de eed of de gelofte af.

Voor het CDA zijn Corine Bronsveld-Snoep, Kees Pleijsier en Marcel 't Hart teruggekomen, Mehmet Çiçek neemt de nieuwe zetel in.

Vanaf deze plek wensen wij de nieuwe raadsleden en dan natuurlijk in het bijzonder de CDA fractie heel veel succes toe in deze nieuwe raadsperiode.
Informateur praat verder met PvdA, CDA, VVD, VSP en CU

Overeenkomstig de afspraak tussen alle politieke partijen in Maassluis is informateur Arnold Keijzer (PvdA) de verkenning gestart over het vormen van een nieuwe coalitie. Keijzer is deze gesprekken op 22 maart begonnen als vertegenwoordiger van de partij met de meeste stemmen.
PvdA, CDA, VVD en VSP werken aan nieuwe coalitie

De PvdA, CDA, VVD en Verenigde Senioren Partij (VSP) werken de komende tijd aan een nieuw coalitieakkoord. Dat heeft informateur Arnold Keijzer (PvdA) vrijdag 11 april bekendgemaakt.

Keijzer heeft eerst met alle partijen gesproken. Daarna volgde een serie verkennende gesprekken tussen deze vier partijen. ,,Ik kan nu melden dat PvdA, CDA, VVD en VSP het vertrouwen naar elkaar hebben uitgesproken om samen een stabiele coalitie te vormen,’’ zegt Keijzer.
Het CDA Maassluis staat achter Marcel 't Hart

Op 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Als Maassluise kandidaat voor de Provinciale Staten stelt Marcel 't Hart zich voor:
Campagne-karavaan CDA Zuid-Holland in Maassluis

Winkelcentrum Koningshoek kleurt groen in aanloop naar de verkiezingen 18 maart.

Op zaterdag 14 maart komen ruim vijftig CDA’ers campagnevoeren in het winkelcentrum Koningshoek van Maassluis. De actie maakt deel uit van een provinciale campagneactiviteit van het CDA Zuid-Holland waarbij met een bustour in twee dagen ruim zestien gemeenten worden bezocht.
VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN: CDA GROOTSTE PARTIJ IN MAASSLUIS

Bij de Provinciale Staten verkiezingen is het CDA in Maassluis als grootste partij uit de stembussen gekomen, een prachtig resultaat. Het CDA Maassluis wenst de leden van de CDA fractie in de Provinciale Staten veel succes en wijsheid. Wij vertrouwen op een verdere versterking van de samenwerking tussen Maassluis en de provincie. Wij danken alle kiezers voor het gestelde vertrouwen en iedereen die zich ingezet heeft voor deze mooie verkiezingsuitslag.

Voorlopige uitslag Verkiezing Provinciale Staten 2015 voor de gemeente Maassluis:
Definitieve uitslag verkiezingen Provinciale Staten

Maandagmorgen 23 maart werd de uitslag van de provinciale staten verkiezingen bekend gemaakt. Het CDA is in de staten gegroeid van 6 naar 7 zetels. Een mooie groei!
CDA verkiezingscongres Barneveld

Een vijftal CDA leden uit Maassluis heeft zaterdag het CDA congres bezocht in Barneveld. In de ochtend hebben ze diverse deelsessies bezocht en gestemd over amendementen op het verkiezingsprogramma. Na de lunch hield voorzitter Ruth Peetoom een speech en is het verkiezingsprogramma vastgesteld.
Na diverse leuke filmpjes en korte speeches, hield Sybrand Buma een inspirerende speech als aftrap voor de verkiezingen. Voor meer informatie over de speech, kijk dan op www.cda.nl.
Het was een inspirerende dag, met leuke gesprekken!
CDA Campagne bus in Maassluis

Op zaterdag 4 maart deed de CDA Campagne bus ook Maassluis aan. Een bus vol met enthousiaste CDA'ers die diverse plaatsen in Zuid Holland aandeed om daar mensen (indien nodig) over te halen om te gaan stemmen. Zo waren ze, naast Maassluis, onder andere in Rotterdam, Spijkenisse, Dordrecht, Westland, Schiedam en Vlaardingen. Op iedere locatie werd de bus met CDA'ers aangevuld met lokale CDA leden om zo met een groene golf de diverse winkelcentra te vullen.
CDA Maassluis bedankt de kiezers

Het CDA Maassluis bedankt alle inwoners in Maassluis die hun stem hebben uitgebracht.

De hoge opkomst en de mooie winst voor het landelijke CDA in onze stad zijn een goede afsluiting van onze landelijke campagne.

Wij waarderen natuurlijk speciaal onze landelijke CDA kandidaten die wij in Maassluis hebben mogen ontvangen en ontmoeten.   

Het CDA Maassluis wenst alle gekozen volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer veel wijsheid en energie toe om met elkaar Nederland in een uitdagende tijd te besturen.
Subscribe to Verkiezingen